NLP trainer voorstellen.

Het is voor Essensia belangrijk dat we samen werken met gemotiveerde en inspirerende mensen zodat we onze krachten kunnen bundelen in het belang van onze cursisten. We zijn dan ook van mening als er zowel mannelijke als vrouwelijke energie voor de groep staat dat het een meerwaarde is voor de opleidingen die we geven.

Ik ben dan ook zorgvuldig opzoek gegaan naar een trainer die binnen onze groep past, en dat is Rudi Genbrugge geworden. 
Hij zal van af januari 2020 aan de slag gaan als NLP trainer en coach bij Essensia.We heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes!

Rudi stelt zich voor:

Na mijn middelbare school wilde ik dokter worden. Dus ging ik naar de universiteit. Maar tijdens het 2de jaar werd het me duidelijk dat ik daar een zwaar offer voor zou moeten plegen : het opgeven van een passie. Die passie was muziek en ik had ze al heel vroeg in mijn leven mogen ontdekken. Ik volgde mijn hart, liet de geneeskunde achter me en ging studeren aan de Studio Herman Teirlinck. Daarna werkte ik 30 jaar als muzikant, componist en theatermaker. 

Het was een fijne tijd.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en rond mijn 45ste begon er iets te knagen : Wat heb je toen opgegeven Rudi? Hoe had je leven er uitgezien als je wel dokter was geworden?

Terug geneeskunde gaan studeren was geen optie meer. Maar ik ben wel terug beginnen te studeren. En dat is niet meer gestopt. 

Ondertussen bleef ik muziek en theater maken. Mijn vaak jongere collega’s kwamen met hun knopen en levensvragen naar me. Daar moest ik niks voor doen, het gebeurde gewoon. 

Buiten mijn empathie en mijn eigen ervaring had ik hen weinig te bieden. Dus ging ik op zoek naar hoe ik daar een antwoord op kon bieden. Zo is coaching in mijn leven gekomen. 

Mijn liefde voor de krijgskunsten bracht me bij Soto Zen, Shiatsu en Yoga. Mijn honger naar ‘begrijpen en voelen’ leidde me naar NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Deze evolutie mondde uit in het moment dat ik besliste mijn muzikale carriére af te ronden. 

Dat was niet moeilijk, dat voelde goed. Muziek is opnieuw een liefhebberij. 

De vrijgekomen tijd en ruimte besteed ik nu aan coachen en trainen, aan therapie en healing.

En zo is de cirkel rond.