Hypno Puur

Hypno-Puur

De naam Hypno-Puur doet denken aan puur, helder en zuiver water. Deze naam symboliseert een pure, zuivere werkwijze met cursisten en cliënten. Wij bij Essensia hebben van dichtbij meegemaakt hoe sterk hypnose een mensenleven kan beïnvloeden. Dit krachtig middel is in staat om positieve veranderingen teweeg te brengen in je leven. 

Wij denken dat onze ratio de leiding heeft. Maar dat is anders, het is ons onderbewustzijn dat verbonden is met het onderbewustzijn van andere mensen. 

Als je veel mee maakt in je persoonlijke leven zowel in positief als negatief zin, leidt die ervaringen  tot herinneringen, problemen en soms tot moeilijkheden.  Desondanks geeft wat je meemaakt vorm aan je leven en leer je van iedere ervaring. Die lessen maken je tot wie je bent en  weerbaarder. Zo haal je het positieve uit het verleden om tot een beter heden te komen.

Hypnose is een te krachtig middel om links te laten liggen. Daarom geven wij informatieavonden en lezingen over hypnose. Zo word je vertrouwd met  hypnose op een manier die aansluit bij jouw wensen en voel je zelf wat het voor jou kan betekenen.

De combinatie van Hypnose en NLP technieken maken een behandeling zeer krachtig. Hypnose werkt met het onderbewustzijn.
Via NLP-technieken sporen we de oorzaak van de problemen op, zodat deze vanaf de wortel worden aangepakt. Pas als we de oorzaak vinden, kunnen we het onderbewustzijn herprogrammeren en zo de gewenste uitkomst bereiken.

“Hypnose is communiceren met je onderbewustzijn”

Het beeld van hypnose

Angst voor hypnose is een veelvoorkomend verschijnsel. De oorzaak van deze angst ligt in het populaire, maar onjuiste beeld dat show hypnose verspreidt. Populaire cultuur, zoals sommige tv-programma’s of shows, zetten hypnose onterecht neer als iets magisch.

Dit beeld verandert stilaan dankzij positieve, goed geïnformeerde mediaberichten. Het tv-programma ‘Koppen XL’ heeft enkel jaren geleden aandacht besteed aan medische hypnose. Ook kranten publiceren regelmatig artikelen over hypnose.

Wat is hypnose en hoe werkt het?

Therapeutische hypnose is niet zweverig of magisch, maar een aangename methode om lichaam en geest in een rustige en ontspannen toestand te brengen.

Je bent vaker in trance of onder hypnose dan je denkt!

  • Wanneer je aan het dagdromen bent
  • Op de automatische piloot naar huis rijdt
  • Zo verdiept in een boek leest dat je de omgeving amper opmerkt
  • of een film waar je emoties naar boven komen terwijl je helemaal meeleeft met de personages.

Een dergelijke ervaring wordt een spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar of hoorbaar. Je bent helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk.

Je kunt het vergelijken dat je in je bed ligt en je bijna in slaap bent, de bel gaat, je hoort het nog maar je hebt geen zin om op te staan. Dat is de toestand die je ervaart als je in hypnose bent. Je hoort alles wat er gezegd wordt maar je bent zo ontspannen dat je geen zin meer hebt om te denken of te bewegen.
Toch kan je op elk ogenblik uit die toestand komen en weer helder denken.

Je bewustzijn is tijdens een hypnose sessie verder weg en maakt zich los van de zorgen van elke dag. Hypnotherapie maakt het via deze weg mogelijk om contact te maken met je onderbewustzijn om ongewenste denkbeelden, overtuigingen en emoties in het onderbewustzijn te herprogrammeren  en om te zetten in een gewenst resultaat.

 

 

 

 

Het onderbewustzijn.

Het onderbewustzijn vormt de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning. Het onderbewustzijn bevat alle informatie voor onze gedachtegangen, ervaringen, gevoelens en lichamelijke presentatie. Als de menselijke geest een computer was, dan is de harde schijf het onderbewustzijn. De programmering van het onderbewustzijn vindt ons hele leven plaats: het interpreteert en bewaart ervaringen en waarnemingen waar wij ons leven op baseren.

Het is moeilijk en tijdrovend om deze programmering in het dagelijks leven te veranderen. Hypnose maakt deze herprogrammering makkelijk omdat je door de trance toegang krijgt tot het onderbewustzijn. omdat je in een diepe ontspanning bent heb je rechtstreeks toegang tot de informatieopslag in het onderbewustzijn. Essensia kan je uit ervaring verzekeren hoe snel je daarmee resultaat boekt.

 

 

Word ik dan een ander mens na een of meerdere hypnose sessies?

We hebben door de vele sessies zelf ervaren dat werken met je onderbewustzijn een ander mens van je maakt, het helpt je om jezelf terug te vinden en in je kracht te staan. Dankzij deze aanpak reageer je anders op problemen en ga je beter om met angsten en tegenslagen. Die positieve veranderingen zijn te danken aan hypnose – of liever: aan jezelf met behulp van je eigen onderbewustzijn. Omdat het team van Essensia dit effect zelf door en door kent, herkennen we het ook bij anderen en kunnen we beter helpen.