Het ontstaan van “Essensia”.

Hoe ben ik ertoe gekomen om het instituut “Essensia” te openen?


Toen ik begon met de opleidingen NLP en hypnose, merkte ik dat het mijn leven veranderde in de positieve zin en wist ik al snel, hier wil ik meer van weten, dit laat ik niet meer los.

Ik ontdekte dat het niet uitmaakt wat je mee maakt in je leven, maar hoe je daar uiteindelijk mee om kan gaan. Dat was een groot omslagpunt in mijn leven.

Wat ik verder leerde :
Hoe zit het denken van mezelf en mensen om me heen in elkaar ?
Waarom doe ik wat ik doe en zeg ik wat ik zeg ?
Hoe communiceer ik met mezelf en met de anderen ?
Hoe zit dat met je onderbewustzijn ?
Als je één keer ervan geproefd hebt en je bent je leven vanuit een andere hoek gaan bekijken, is het moeilijk om hier niet meer in verder te gaan, je kan ook niet meer terug. Je persoonlijke ontwikkeling gaat stap voor stap vooruit en je komt stilaan maar zeker bij jezelf als je er open voor staat.

Mensen zijn meestal ongelooflijk trouw aan het systeem van herkomst.
Om stappen te maken in je persoonlijke groei, is het vaak nodig om het oude los te laten en dat is voor veel mensen lastig.

Het hele leven is een aaneenschakeling van leerervaringen, en die leerervaringen zorgen er voor dat je groeit. En ik zeg altijd : ‘hoe ouder hoe grijzer hoe wijzer, want alle levenservaringen neem je met je mee.

De ontdekkingsreis in mezelf is nooit ten einde en ik plan het niet. Ik ga altijd mee in wat zich aandient.

Bij NLP leer je bewust te worden van je onbewuste innerlijke processen. We gaan in die opleiding bewust op zoek naar onze onbewuste processen.

In hypnose leer je te communiceren met je onderbewustzijn, je gevoel, je kern van wie je werkelijk bent. En omdat je dan in een diepe ontspanning bent, kun je jezelf her-programmeren van de dingen die je anders wil.

Omdat ik het geluk heb gehad om in verschillende instituten les te volgen, zowel in Nederland als in België, heb ik geproefd van de verschillende stijlen van les geven, maar ook verschillende trainers aan het werk gezien, die ieder op hun manier teachen.

Door de verschillende opleidingen en assistentschappen die ik volgde, heb ik veel geleerd  op het gebied van NLP, hypnose als de spirituele cursussen.

Alles wat ik geleerd heb wil ik delen met andere mensen om hen te motiveren en inspireren om ook te leven vanuit hun hart, terug bij hun gevoel komen, want door de prestatiedrang waar je als kind al heel snel mee geconfronteerd wordt, hebben we geen of weinig contact meer met wat we voelen.

Dat is wat ik terug geleerd heb: wat voel ik en wat wil ik, ik wist wel wat ik graag wou maar hoe moest ik dat doen ?
Hoe moest ik mijn gevoel volgen als mijn hoofd anders dacht.

Door de opleidingen ben ik gaan leven vanuit mijn hart.
Ik ben bewust geworden van hoe ik communiceerde met mezelf en de anderen.
Ik ben bewust geworden dat ik mijn talenten had weggeduwd namelijk wat ik als kind altijd al had gewild : les geven.
Waardoor de talenten die ik heb maar weggeduwd had terug naar boven gekomen en ben gaan doen wat ik als kind altijd al wou namelijk les geven.

En hoe mooi is het om mensen te leren hoe ze vanuit hun hart hun passie en levensmissie vinden en dat gaan doen waar ze goed in zijn en wat ze graag doen.
En geloof me, je leven wordt veel aangenamer, makkelijker en je wordt er een gelukkiger mens van.

Van daaruit heb ik besloten,  na verschillende trainers – opleidingen, om op een creatieve en inspirerende manier dit te delen vanuit mijn eigen levenservaringen en dit te gaan geven aan mensen die aan de slag willen gaan met hun persoonlijke ontwikkeling.